top of page
  • Tudor Triponescu

Record pentru prețurile la Lexus LFA cu pachetul Nürburgring la licitații!

Un Lexus LFA 2012 ultra-rar echipat cu pachetul Nürburgring este în prezent la vânzare pe Bring a Trailer, dar pregătiți-vă pentru că oferta principală vă poate șoca.

De fiecare dată când un Lexus LFA este scos la vânzare, trezește destul de mult entuziasm. Recent, am dat peste un LFA din 2012 listat spre vânzare pe site-ul popular de licitație, Bring a Trailer, care are doar 2000 de mile pe contorul de parcurs. Mașina are un titlu Montana și un raport Carfax curat. Acest exemplu special este, de asemenea, destul de rar deoarece este echipat cu pachetul Nürburgring.

Mometan recordul este bătut doar cu $20.000 deoarece recordul înainte era de fix $1.600.000 în 14 August 2021. - o să vorbim ulterior despre cum poți să ții pasu cu prețurile licitațiilor și valoarea de piață unei mașini indiferent de marca și model.

Lexus a produs doar 64 de exemple de LFA cu acest pachet special, dintre care doar 15 unități au ajuns în Statele Unite. Dintre cele 500 de exemple pe care Lexus le-a construit în timpul unei producții de doi ani, acest LFA 2012 este mașina #349. Mașina se află în prezent în Santa Barbara, California, și este in vopseaua de fabrica (cod 9K5).


Chiar dacă licitația se încheie în 3 zile, oferta principală a ajuns deja la 1,6 milioane de dolari. La acest preț, acest LFA este deja de două ori mai scump decât "Whitest White" LFA din 2012, care s-a vândut recent cu 808.000 USD la vânzarea RM Sotheby’s Phoenix, Arizona. Acest Lexus LFA 2012 primește echipamente aerodinamice din fibră de carbon ca parte a pachetului Nürburgring.

Pachetul Nürburgring a fost o opțiune de 70.000 USD anunțată pentru Lexus LFA încă din martie 2010.


Un spoiler din fibră de carbon a fost adaugat in partea din spate a acestui supercar, iar în față, găsim canards din fibră de carbon. Puterea totală a acestui LFA a fost crescută cu (doar) 10 CP. Pe lângă jantele din aliaj ușor, această mașină are și o suspensie revizuită și spălătoare opționale pentru farurile HID - spalatoarele sunt o dotare destul de rară pe LFA apropo. Actualul proprietar a achiziționat vehiculul în martie 2019 și a instalat o nouă baterie în decembrie.


Mai recent, mașina a primit o revizie, iar acum merge cu anvelope noi. Jantele de 20 de inci din aliaj forjat cu anvelope Michelin Pilot Super Sport. Este de remarcat faptul că acest LFA are o ușoară imperfecțiune în finisajul ușii din partea șoferului. În cele din urmă, Lexus LFA din 2012 vine și cu câteva valize superbe din fibră de carbon marca Tumi.

Mașina a fost vândută prima dată de la proprietarul original în 18 Aprilie 2018 cu 1603 mile pe $770.000. Apoi a fost vândută de al doilea proprietar in 2019 cu 1615 mile pe $912.500 (deci al doilea proprietar a făcut doar 12 mile cu ea și a făcut $142.500 profit) Al treilea proprietar, cel care o vinde acum, o da cu 2000 de mile și pe suma de (momentan) $1.620.000 - al treilea proprietar se pare că s-a distrat mai mult că al doilea, acesta nu numai că a făcut 385 de mile cu ea, dar o și vinde pe aproape dublu prețului de achiziție!

Tot acest istoric și date foarte exacte au fost extrase de pe site-ul classic.com, acest site permite cu ușurință să urmărești orice mașină, indiferent de marca și model, cum urcă sau scade în preț, ultima mașină pe cât s-a dat și multe alte statististici foarte in detaliu. Acest site este doar unul din cele 11 siteuri pe care noi îl avem listat pe serverul nostru de Discord. Te invităm acolo dacă vrei să le afli pe restu la secțiunea "#linkuri-utile", iar dacă ai nevoie de sfaturi sau recomandări legate de mașini japoneze poți să îți lași nedumeririle acolo! :)


bottom of page