top of page
  • Tudor Triponescu

11 site-uri utile pentru cautat informatii despre masini


Aici ai listate mai jos 11 site-uri utile pe care noi le folosim în fiecare zi când lucram la conținut nou pentru blogul nostru. Ne-am gândit să facem acest articol deoarece încurajam să te documentezi bine asupra mașinilor care iți plac, fie ele japoneze sau nu!


Totul despre cum funcționează o mașină. Fie că ești la început sau nu, howacarworks.com te învață tot ce trebuie să știi despre o mașină, este un site foarte frumos făcut cu explicații simple și desene care ilustrează perfect chiar și cele mai complicate sisteme găsite în industria auto.


Dacă aici nu iți găsești dream car-ul, nu îl găsești nicăieri. The Parking este cel mai mare site de indexare a anunțurilor auto din lume, acest site este legat la aproape 704 de siteuri de anunțuri auto cuprizand un număr impresionant de 13 milioane de anunțuri auto! Folosește filtrele în mod corect și vei găsi exact de ce ai avea nevoie, iar când ajungi la anunțul dorit, da click pe "contact seller" și te vă duce pe anunțul original al mașinii. Și da, siteul indexează și Autovit.ro și OLX.ro.


Nu are nevoie de introducere, doar de mici instrucțiuni pentru folosirea lui. Aici nu e nevoie de un link, ci de un search pe Google, pur și simplu caută mașină despre care vrei să te documentezi urmata de cuvântul "wiki" (Exemplu: "nissan skyline wiki") iar Google iți dă ca rezultat pagina de Wikipedia a acelui model, de acolo poți să afli absolut tot despre povestea din spatele modelului, procesele de design și proiectare, cum s-a vândut, versiunile ei, motorizări, specificații etc.


Daca nu găsești specificațiile pe Wikipedia, le găsești aici. Auto-data are avantajul funcției de comparare, pe acest site poți să compari mașinile intre ele și uneori oferă chiar mai multe specificații ca Wikipedia!


Acest site este permite cu ușurință să urmărești orice mașină, indiferent de marcă și model, cum urcă sau scade în preț, ultima mașină pe cât s-a dat și multe alte statististici foarte în detaliu. Prin acest site am reușit să identificam noul record pentru licatii la un Lexus LFA Nurburgring Package.


Dacă ești în căutarea unor jante dar nu știi ce mărimi ar da bine pe mașina ta, iți recomandam să petreci puțin timp pe acest site. Acolo poți calcula chiar și strechul cauciucurilor sau erorile de citire din bord a vitezei în caz că diametrul rotii per total diferă fata de cel stock. Daca nu știi ce specificații ai la jantele stock că să ai un punct de referință, iți recomandam și următorul site din lista!


Cea mai mare baze de data pentru jantele stock o găsești pe acest site. Nu doar jantele, ci și dimensiunile de cauciucuri cu care a venit mașină din fabrică!


Creat de Fitment Industries, aceasta galerie oferă foarte multa inspirație pentru fitmenturi și da o idee la cum se transpun în realitate acele specificații pe care le-ai calculat pe site-urile de mai sus.


Pe acest site găsești toate jantele mici și underground, deși ultimul update a fost în Ianuarie 2021 oferă foarte multa informație, după ce dai click pe janta care iți place, acolo găsești specificațiile complete la acele jante!


Un blog cu o baza de date mare pentru lap times. Daca ai căutat vreodată cât scot anumite mașini pe Nurburgring, probabil ai găsit deja acest site, aici găsești tot ce ai nevoie pentru timpi pe circuit cu mașină despre care tu faci research.


În caz că aveai dubiu despre cum se vă comporta mașină ta cu alt raport în grup. Fă research, găsește rapoartele tale și așa poți afla cum se vă comporta mașină ta pe autostrada sau la top speed cu noul tău raport în diferențial!


Daca ți-a fost de folos acest articol te invitam să te alaturi comunității noastre pe Facebook, Instagram,serverul de Discord, iar mai nou si pe TikTok, unde vă invit să dați un follow deoarece ne-am decis postăm acolo mai multe videoclipuri cu masini japoneze de la noi din țară, dar si despre cultura auto JDM, inclusiv segmente extrase de pe DVD-uri vechi!

bottom of page