top of page
  • Tudor Triponescu

7 evenimente auto pe care nu trebuie sa le ratezi in 2023

De la competitii de drift pentru amatori la curse de top si saloane auto, iata evenimentele auto cele mai esentiale la care ar trebui sa mergi in 2023.

Salonul Auto de la Tokyo, 13 - 15 Ianuarie

Fondat de pilotul de curse si creeatorul revistei Option Daijo Inada in 1983 Salonul Auto de la Tokyo este epicentrul culturii auto japoneze. Acolo poti vedea ultimele bodykituri si trenduri auto pe acest an, fiind si primul salon auto care ia parte in fiecare an in luna Ianurie. Mai sunt putine zile pana la TAS dar inca e timp, iar daca nu ajungi, exista o alternativa, Alexi Smith de la Noriyaro va face un livestream cu toate masinile de la salon ca in fiecare an. Pana atunci te invitam sa te uiti peste articolul nostru de anul trecut cu 27 de lucruri care meritau văzute la Tokyo Auto Salon 2022.

Ultrace, 10-11 Iunie

Masinile si comunitatea auto din Polonia au facut un progres urias in ultimii 6 ani. Pana in 2016 daca voiai sa mergi la un eveniment in Europa unde sa vezi masini japoneze cu bodykituri agresive si jante cromate aveai sanse sa vezi asa ceva doar in Anglia. In zilele de azi, Polonia pare ca a preluat conducerea, iar asta ne avantajeaza si pe noi, e mai aproape si mult mai accesibil, iar pozitia geografica a poloniei face ca toata lumea din Europa sa isi dea intalnire la Ultrace. Aici vei vedea o varietate mare de masini si modificari cu gust, similar Salonului Auto de la Tokyo la o fractiune din pretul unui weekend in Japonia.

Le Mans 24 Hours & Le Mans Classic, 10-11 Iunie and 1-2 Iulie

Anul acesta va fi greu de ratat cursa de 24 de ore de la Le Mans, deoarece cea mai faimoasa cursa din lume isi sarbatoreste 100 de ani. Va sugeram sa imbratisati hype-ul si sa sarbatoriti spiritul curselor cu motor pe Circuitul de la Sarthe nu o data, ci de doua ori. Mai intai la cursa de 24 de ore de la Le Mans si din nou doua saptamani mai tarziu, la Le Mans Classic, unde ne asteptam la o multime de masini prestigioase de Le Mans cum ar fi Mazda 787B si Nissan R390 GT1.

Next Level, August (data este momentan neanuntata)

Next Level este alt eveniment din Polonia care merita vazut si progreseaza de la an la an. Fondat de echipa de drift Style Bangers ca un simplu track day destinat special masinilor de drift cu aspect placut care pun mai mult pret pe jantele cromate si garda la sol mica decat performanta, Next Level a devenit rapid un eveniment care capteaza atentia la nivel global, mai ales dupa ce Hert de la Hoonigan a fost invitat special acolo cu al sau E36 numit "Eurostallion".

Drift Masters GP, etape din Mai pana in Octombrie (calendar neanuntat)

Drift Masters este una dintre cele mai de top campionate de drift din lume, fiind pe locul 1 in Europa. Momentan calendarul competitional pe 2023 inca nu a fost anuntat dar stim intervalul lui. Anul acesta Naoki Nakamura va participa la toate etapele din Drift Masters GP ceea ce face evenimentul si mai greu de ratat, click aici pentru mai multe detalii.

Final Bout, etape din Martie pana in Septembrie (calendar neanuntat)

Final Bout este asemanator lui Next Level, este tot un eveniment de drift pentru amatori axat pe stil si fondat de o echipa mica de drift din Chicago. FB este un eveniment care are rolul de a reaprinde entuziasmul pe care cei mai multi fani de drift de multa vreme au simtit-o cand au descoperit pentru prima data drifting-ul in era aniilor '90 si inceputul anilor 2000. In timp ce driftingul profesional la nivel international are valoare pentru comunitatea drift-ului, in cele din urma s-a indepartat de la radacinile drifting-ului, cu bugete din ce in ce mai mari, ingineri de curse si masini care se raporteaza din ce in ce mai putin la modelul de fabrica.

Si evident, evenimentele Table Japoneze!

Nu putem sa terminam aceasta lista fara sa mentionam evenimetele noastre. Impreuna am reusit sa aducem comunitatea de masini japoneze la cu totul alt nivel si in 2022 pentru prima data am avut un eveniment la ultimul etaj al parcarii Mallului Veranda urmat de un afterparty memorabil.

Planul pe acest an suna foarte promitator, cu si mai multe evenimente, toate cu format diferit fata de cu ce v-ati obisnuit la Saisho Meet, de data aceasta cu mai multa actiune. Desigur, avem si cateva suprize la care nimeni nu s-ar fi asteptat, inclusiv noi, pana la urmatorul eveniment va invitam sa cititi articolul despre cum a fost la Saisho Meet si nu uitati sa ne dati follow pe Tiktok unde ne propunem sa va oferim mai multe detalii din spatele viitoarelor evenimente!


bottom of page