top of page
  • Tudor Triponescu

Naoki Nakamura vine in Europa!

Daca visai sa il vezi pe Naoki Nakamura in actiune, in 2023 o sa ai 6 ocazii sa il vezi live.

Legenda scenei actuale japoneze Naoki Nakamura si campion D1GP 2021 va participa in 2023 in campionatul Drift Master Grand Prix datorita sponsorului principal, compania de semislickuri special concepute pentru drift, Valino.

Drift Masters este una dintre cele mai de top campionate de drift din lume, fiind pe locul 1 in Europa. Campionatul este foarte exigent si fiind o competitie internationala care strange piloti din toate continentele, timpul de antrenament este redus iar pilotii intra rapid in turele jurizate de calificari, acest format a ajuns sa puna in evidenta cine e cu adevarat un pilot bun si cine se poate adapta cel mai repede la traseu si la conditiile prezente in momentul competitiei.

Nakamura o sa piloteze S15-ele cu 2JZ cu care a castigat campionate in Japonia, spre deosebire de zvonurile ca ar fi participa cu ultima sa masina, un S13 cu LS7 supercharged si NOS.

Daca planuiesti un citybreak special pentru una dintre etapele din Drift Masters GP, inca ai timp. Etapele incep de abia in Mai, prima etapa fiind in Irlanda. Mai multe detalii le gasiti pe siteul oficial Drift Masters.

De asemenea, nu e pentru prima oara cand Naoki vine in Europa. In 2015, Naoki Nakamura a fost adus in Polonia de catre baietii de la Worksucks si i-au dat un S14 cu 2JZ, una din fostele masini ale lui Piotr Wiecek.

Masina a fost destul de complicata pentru Naoki, la vremea aia inca era in setup-ul lui basic de S13 cu SR20, diferential autoblocant 2-Way, fuzete stock modificate si frana de mana stock, iar S14-le polonezilor era cu volan pe stanga, diferential sudat, frana de mana hidraulica, angle kit de la Wisefab si per total o masina mult mai competitiva si de top, fata de cum era el obisnuit atunci, dar dupa o zi de teste, redactia Worksucks a facut niste setari la masina astfel incat el sa fie mai comfortabil. Naoki s-a adaptat si el repede, iar rezultatul a fost el terorizandu-l pe Piotr Wiecek intr-un tandem, gasesti un articol pe blogul lor dar e pe jumatate in poloneza.

Daca vrei afli mai multe despre povestea lui Naoki Nakamura, gasesti pe blog articolul in care vorbim pe larg despre povestea si evolutia lui, inclusiv atunci cand a fost arestat pentru street drifting si suspendat din D1GP si D1SL.


bottom of page