top of page
  • Tudor Triponescu

Ce s-a intamplat cu Countach-ul din Mid Night care a facut accident?

Postam foarte rar masini europene, dar cand o facem sunt masini din Mid Night.

Cine isi mai aduce aminte de accidentul cu Lamborghini-ul Countach din Martie 2018 la un trackday pe circuitul Sodegaura Forest Raceway care se presupunea ca a fost dat afara din Mid Night?

Dupa 4 ani de la accident, articolul de pe Speedhunters cu pozele pe care le vedeti in acest articol nu mai exista si a fost dat la scurt timp dupa aparitia lui, probabil la dorinta clubui pentru a nu isi pata imaginea.

Masina a fost reparata la scurt timp dupa accident si si-a facut ultima aparitie in Februarie anul acesta in cadrul unui meet dedicat proprietarilor de Countach din Japonia purtand in continuare stickerele Mid Night chiar si dupa accident.

Iar in 2021 proprietarul a postat cateva poze cu ea din Daikoku urmate de mesajul "The circuit is next to safety and also danger. Look at the Countach who has recovered from the accident. That's what it means to run."



Acesta este al doilea Countach din club, celalalt fiind rosu si este mai putin modificat pentru ca este o editie speciala numita "Walter Wolf" si exista doar 3 in lume. Si Countach-ul alb si cel rosu Walter Wolf sunt detinute de acelasi membru din Mid Night impreuna cu alte supercaruri italienesti la fel de rare si vintage.

Pentru cei ce nu stiu, accidentul s-a intamplat dupa a facut un tur de incalzire iar apoi pe franarea pe linia dreapta masina a blocat una dintre rotiile spate si s-a rasucit in parapetul din interiorul curbei iar apoi a ricosat in cel exterior. Pilotul a iesit din masina la scurt timp gesticuland ca e ok.

Inaintea Lamborghiniului era un Porsche care eu presupun ca era condus de catre cineva din Mid Night. Dupa ce au luat masina de pe pista, cel care conducea 911-ul a venit la masina si a dat jos stickerul de pe parbriz cu Mid Night, majoritatea presupun ca acest fapt s-a datorat unei reguli a clubului simpla descrisa de ei ca "no crash rule", dar chiar si in zilele de azi aceasta regula inca ramane un mit si nu a fost confirmata de vreun membru.

De asemenea nici un membru din Mid Night nu a spus vreodata "Drifting is for the weak. We only do maximum velocity." ci o revista auto de specialitate a folosit aceasta afirmatie pentru a sublinia ca in Mid Night se practica doar curse la viteza mare, la vremea aceea pe autostrazile din Tokyo si circuitul oval Yatabe.



bottom of page