top of page
  • Tudor Triponescu

CONFIRMAT: GR Supra vine cu cutie manuala

Toyota spune că a dezvoltat o transmisie complet nouă, personalizată pentru GR Supra, care va veni în curând.

În 2020, inginerul șef al Toyota Supra 2023, Tetsuya Tada, a sugerat că o versiune manuală a mașinii ar putea veni într-o zi, dacă cererea pentru aceasta va rămâne mare. De atunci, zvonurile au speculat de mult că era în lucru o Supra manuală, iar astăzi, divizia europeană Toyota a confirmat în sfârșit că Toyota Supra din 2023 va primi un model de transmisie manuală „complet nouă”.

În comunicatul de presă au fost incluse două imagini; prima imagine arată ca Supra cu cutie manuală va primi o nouă siglă „Supra” de culoare roșie pentru a-l deosebi de modelele automate aflate în prezent în vânzare. A doua imagine ne arată trei pedale, în caz că nu am crezut cuvintele Toyota. Anunțul că va fi o transmisie „cu totul nouă” sugerează că nu va împrumuta nimic de la BMW, chiar dacă Supra împarte platforma cu roadster-ul Z4. În schimb, am putea obține o nouă cutie de la Toyota și asta este aproape de necrezut.

Supra este în prezent la vânzare fie cu un motor cu 4 cilindrii de 2 litri turbo de 255 de cai putere sau cu un 6 in linie turbo de 3 litri de 382 de cai putere, iar zvonurile sugerează că noua transmisie va fi probabil echipată doar pe cea din urmă, modelul mai puternic (și mai scump). Judecând după comentariile anterioare ale executivului, este, de asemenea, posibil ca GR Supra manuală să fie doar o serie limitată, așa cum s-a mai sugerat edițiile speciale viitoare ale mașinii. Cu toate acestea, ținând cont de cât de multă muncă ar fi necesară pentru o transmisie complet nouă (chiar și una împrumutată), ne așteptăm ca opțiunea să rămână pe durata ciclului de viață al Supra!

Toyota spune că „Transmisia manuală Toyota GR Supra a fost concepută pentru a oferi pasionaților ceva mai aproape de ADN-ul GAZOO Racing, care îmbunătățește și experiența de condus”. Toyota sugerează că mai multe informații vor fi disponibile în câteva săptămâni, încheind cu un hashtagul „#SaveTheManuals”.


bottom of page