top of page
  • Tudor Triponescu

Meanwhile in Japan: Un Mitsubishi Pajero de drift!


Mai intai as vrea sa multumesc unui cititor al blogului care mi-a adus aminte de masina asta si de faptul ca am zis acum ceva timp ca vreau sa o postez.


Pentru cei ce nu stiu Minkara Car View e un fel de retea de socializare japoneza dedicata doar pentru a interactiona cu oameni carora le plac masinile, o retea de socializare care daca nu ar fi exitat probabil blogul asta ar fi avut content pe jumatate mai putin interesant ca deobicei. Interfata siteului e destul de primitiva, tipica siteurilor japoneze,dar este eficienta. Nu uitati ca pe anumite aspecte japonezii prefera sa fie mai traditionali, majoritatea firmelor mici din Japonia inca folosesc faxul!

Revenind la masina, acest Mitsubishi Pajero (generatia a treia, produs din 1999 pana in 2006) nu este nimic din ce am mai vazut pana acum. Masina pe vremea aia avea pe langa motorizarile diesel de 4 cilindri in linie si motorizari pe benzina dar toate V6-uri mari. (de la 3.0 la 3.8,cel 3.0 cunoscut sub numele de 6G72 a venit si pe Mitsubishi GTO atat aspirat in versiunea SOHC dar si DOHC cat si in versiunea DOHC twin turbo)


Se pare ca proprietarul a vrut mai mult,a facut un swap tot de V6 de Mitsubishi dar si ce V6? Nimic altceva decat chiar un 6G72 twin turbo de pe GTO!

Alte modificari alte acestui Pajero sunt: suspensia aftermarket de la marca Tein, initial de Chaser JZX100 dar acum adaptata pentru Pajero, scaune Bride ce par a fi modelul “Digo” si frane de GTR R34!

Totul "ascuns" dupa frumoasele jante Rays Engineering TE37 pe 20 de inch, 6 prezoane, in culoarea originala "Hyper Blue".

Masina e facuta cu gust si foarte subtila, sasiul ramanand neschimbat fara modificari "drastice" si tipatoare care permit ca masina sa ramana practica si usor de folosit de zi cu zi, o executie foarte tipica japonezilor ceea ce ne aduce aminte de ce ne plac masinile modificate de ei fie ele de marca japoneza sau nu.


Proprietarul chiar a specificat ca masina este folosita uneori la drift!

Ce crezi despre acest Pajero? Iti place? Ti-ai face unul pe acelasi stil?

Nu uitati ca ne gasiti pe Facebook, Instagram,serverul de Discord, iar mai nou si pe TikTok, unde postam videoclipuri cu masini japoneze de la noi din tara dar si despre cultura auto din Japonia inclusiv segmente extrase de pe DVD-uri vechi.

bottom of page