top of page
  • Tudor Triponescu

Need for Speed Unbound a fost anuntat si promite un handling mai realist!


Astăzi Electronic Arts a publicat trailer-ul pentru noul joc Need for Speed Unbound iar opiniile sunt destul de amestecate. Trailer-ul îl prezintă și pe rapperul A$AP Rocky, atât cu muzica sa, cât și ca personaj din joc. Jocul este definit ca un „soft reboot” și, ca atare, face unele lucruri destul de diferite de titlurile anterioare Need for Speed. Pentru început, Unbound are o influență distinctă, în stilul benzilor desenate - inclusiv efecte vizuale atunci când conduci rapid, faci drift și sărituri sau când ai coliziuni. Cu siguranță arată unic și, fără îndoială, va atrage un nou public.

Need for Speed încearcă de dată aceasta o abordare diferită, mult mai "cartoonish" a personajelor cheesy cu care ne-am obișnuit până acum și pare să urmărească asocierea artiștilor mainstream autohtoni cu mașini retro și modificate după cum ne-am obisnuit in ultimii ani de la industria muzicală. Mercedesul 190E-ul din trailer pe care Rocky îl are și susține că poți să îl câștigi dacă îl bați la curse este inspirat din mașina lui reală, prezentată in cadrul evenimentului Rolling Loud.

Descrierea jocului este ca de obicei vagă si hyped-up, tipic Electronic Arts.


"Race against time, outsmart the cops, and take on weekly qualifiers to reach The Grand, Lakeshore’s ultimate street racing challenge. Pack your garage with precision-tuned, custom rides and light up the streets with your style, exclusive fits, and a vibrant global soundtrack that bumps in every corner of the world."

Întârziat cu mai mult de un an pentru a sprijini dezvoltarea Battlefield 2042, Need for Speed Unbound este dezvoltat de Criterion Games de la EA - care, împreună cu studioul din Guildford, include acum Codemasters Cheshire. Cu o durată de peste două decenii, lucrările lor anterioare includ seriale precum DiRT și Grid sub masca lor Codemasters și WRC și Driveclub ca Evolution Studios, iar impreuna Criterion Games, care au participat la dezvoltarea jocurilor NFS Hot Pursuit 2010, Most Wanted 2012 și Burnout Paradise, este posibil sa avem o fizica a masinilor si o mecanica a jocului total noua, conform directorului general de la Criterion intr-un interviu pentru IGN.


Jocul este construit pe un physics engine nou-nouț, pe care directorul general al Criterion îl descrie drept o „simulare fizică super sofisticată, care este comparabilă cu alte simulatoare de curse mari. Cred că jucătorii vor simți într-adevăr diferența și vor putea – într-o gamă largă de tipuri de vehicule – să simtă diferența dintre o mașină europeană agilă, mică sau o mașină americană mare sau un hypercar. Și atunci când vor sa intre în mai multe detalii despre ajustarea modului în care se comportă mașina, modificând-o pentru a se potrivi preferințelor lor. Asta vă arată nivelul pe care suntem capabili să le descoperim cu această tehnologie”, a spus Matt Webster.

În online, Autolog revine de la NFS Most Wanted 2012 pentru a le oferi jucătorilor posibilitatea de a concura mai ușor cu prietenii în clasamente pentru curse contra coronometru, scoruri mari și design-uri partajate. Autolog alimentează, de asemenea, noua funcție Meetups, unde jucătorii își pot găzdui propriile întâlniri cu mașini, pot schimba cursele și pot paria pe rezultatele curselor.

Unbound este plasat într-o interpretare fictivă a Chicago, Illinois - cunoscută în joc ca Lakeshore City. Prin urmare, decorul prezintă un oraș dens pe partea de est a hărții, întorcându-se pe malul vestic al lacului Michigan. Ca și omologul său din viața reală, Lakeshore City are o mulțime de poduri, viaducte și căi navigabile pentru a face legătura între numeroasele râuri și afluenți oferite în geografia naturală a orașului. Între aceste râuri se află inima orașului Lakeshore, cu o zonă centrală întinsă, cu clădiri înalte.

Mai spre vest, harta prezintă câteva autostrăzi proeminente pentru a conecta suburbiile, înainte de a ajunge în câmpul deschis din vestul mijlociu. Această zonă are o mulțime de curbe care ar trebui să facă o zonă cu multe "drift spots".

Unbound va fi primul titlu Need for Speed care va include cross-platform play la lansare, din păcate jucătorii de pe sisteme mai vechi vor fi dezamăgiți, deoarece Xbox One și PS4 nu vor primi o versiune a jocului.


După lansarea trailer-ului de dezvăluire Need for Speed Unbound, lista oficială a mașinilor a fost acum lansată de EA. NFS Unbound va fi lansat pe 2 Decembrie 2022 pentru consolele PlayStation 5, Xbox Series X|S și Windows PC - rulând la 4K 60fps dacă hardware-ul permite. Există 3 zile de early access disponibil pentru cei care precomandă.

NFS Unbound va avea un total de 143 de vehicule, dintre care cele întâlnite în reveal trailer, Nissan Silvia S14, Nissan GT-R R35, Chevrolet Corvette C8 Stingray și Mercedes-Benz 190E-ul a lui A$AP Rocky.


Lista de mașini confirmată la lansarea NFS Unbound o gasiti aici. Această listă de mașini va include fiecare mașină disponibilă din prima zi.

bottom of page