top of page
  • Tudor Triponescu

NISMO repune in productie instrumentele de bord pentru S15 si R34


NISMO a început să revândă intrumente de bord pentru modelele Silvia S15, Skyline R34 și Skyline GT-R BNR34. Rețineți că acestea nu sunt unitățile OEM Nissan, ci cele NISMO, care ar fi fost upgrade-uri în perioada în care au început aceste mașini deoarece, datorită Gentlemen's Agreement , toate mașinile trebuiau să fie limitate la 276cp și 180km/h, astfel bordurile de fabrică trebuiau să fie până în 180 km/h, dar nu era reglementat nimic despre piese aftermarket. Prin această modalitate, mărcile auto din Japonia au putut să pună pe piață borduri cu o limita mult mai mare de viteză , implicit și un turometru mai permisiv după pachete adiționale vândute de aceste " in-house tuning brands" cum e NISMO pentru Nissan, TRD pentru Toyota, STi pentru Subaru, Ralliart pentru Mitsubishi etc.

Toate au fost scoase din producție de mai bine de 10 ani. Aceasta reprezintă și prima dată când au fost puse la dispoziție piese de Silvia de catre Nissan sau NISMO, iar preturile pentru aceste piese foarte rare au atins valori astronomice.

Pentru BNR34 Skyline GT-R, NISMO oferă două versiuni. Versiunea cu fața neagră a intrumentelor de bord vine cu text portocaliu și va costa ¥107.800 (780€). O variantă de față albă va veni cu litere negre și va costa ¥110.000 (800€). Ambele luminează în portocaliu noaptea și se termină la 320 km/h pe vitezometru și turometru de 11.000 rpm.

Clusterul Skyline R34 a fost creat pentru versiunile cu transmisie manuală ale exemplelor alimentate de RB25DET, cum ar fi 25GT Turbo și 25GT-X Turbo. Vitezometrul merge doar la 300 km/h, iar turometrul la 10.000 rpm. Prețul este de ¥99.000 (720€).

În cele din urmă, intrumentele de bord Nismo pentru Silvia S15 sunt realizate pentru mașinile cu transmisie manuală. Un vitezometru de 280 km/h se află în stânga, în timp ce un turometru de 10.000 rpm este situat în centru, iar prețul este de ¥85.800 (600€).

Acestea sunt niste adăugiri excelente la catalogul de piese Nissan Heritage, dar ca și în cazul tuturor acestora, va fi produsă doar o cantitate limitată. După ce sunt epuizate, nu vor mai fi făcute din nou.


Nu uita ca ne găsiți pe Facebook, Instagram,serverul de Discord, iar mai nou si pe TikTok, unde vă invit să dați un follow deoarece ne-am decis postăm acolo mai multe videoclipuri cu masini japoneze de la noi din țară, dar si despre cultura auto JDM, inclusiv segmente extrase de pe DVD-uri vechi!









bottom of page