top of page
  • Tudor Triponescu

Noul 400Z costa in Japonia doar cu 1800€ mai mult ca o GR Supra de 2L!


Nissan a scăzut prețul pentru piața din Japonia la modelul 400Z înainte de începerea vânzărilor în Iunie și are un preț foarte competitiv față de rivalul său principal, Toyota GR Supra.


Spre deosebire de GR Supra, care oferă cumpărătorilor posibilitatea de a alege între un motor cu 255 CP de 2.0 litri cu patru cilindrii și unul de 3 litri cu șase cilindrii în linie de 382 CP. Nissan 400Z este oferit exclusiv cu un V6 twin-turbo de 400 CP (posibil motorul VR30DDTT care se gaseste si pe Infiniti Q50 si Q60, link aici daca vrei sa citesti mai multe despre acest motor) cu 6 trepte manuală sau o transmisie automată cu 9 trepte. În prezent, GR Supra este disponibilă doar cu o automată cu opt trepte, deși Toyota a confirmat o versiune manuală cu șase trepte care va veni la sfârșitul acestui an.

Noul Z de la Nissan cu 400 CP standard pornește de la 5.241.500 YEN (echivalent cu 39.000€ la cursurile de schimb curente), indiferent de opțiunea de transmisie. Este cu doar 246.000 de yeni (1.825€) mai mult decât Toyota GR Supra SZ de bază cu 255 CP cu patru cilindri!


Totuși, pentru a compara mere cu mere, va trebui să aducem in discuție și opțiunea de motor cu șase cilindri de 3.0 litri pe GR Supra RZ, la prețul de 55.000€. La acel preț, toate nivelurile de echipare ale lui Z merita mai mult în comparație cu Supra, mai ales având în vedere că Supra nu este încă disponibilă cu o transmisie manuală.

Prețul oficial nu a fost încă anunțat nici in SUA, dar oficialii Nissan au sugerat anterior că Z va avea un preț între 40.000 și 45.000 USD în Statele Unite. Pentru referință, Supra cu șase cilindri începe de la 51.640 USD în SUA.


În ceea ce privește diferențele de echipamente pentru piața japoneză Nissan Z, modelele de bază și T automate vor primi jante de aluminiu de 18 inchi, în timp ce echipamentele S, ST manuale și automate ST vor ajunge cu jante Rays Engineering de aluminiu de 19 inchi, aluminiu, etrieri de frână din aluminiu și un diferențial autoblocant. Edițiile ST vor avea piele naturală și imitație de suede, precum și scaune electrice cu suport lombar.

În cele din urmă, o ediție limitată Z „Proto Spec” care a fost prezentată la Salonul Auto de la Tokyo 2022 va costa 52.000€. Vor fi produse doar 240 de exemple de Proto Spec, dar cred ca va fi ceva exclusiv pentru Japonia.


Nu va trece mult până vom afla prețurile pentru Z, deoarece Nissan a spus că mașina lor sport cu tracțiune spate va fi scoasă la vânzare în următoarele luni, dacă nu săptămâni.



bottom of page