top of page
  • Tudor Triponescu

Noul Subaru WRX nu o sa vina in versiune STI

Următorul WRX STI al Subaru Technica International ar putea fi ceva cu totul diferit.

În ceea ce poate fi un șoc pentru mulți dintre noi, Subaru a anunțat că noul WRX pe care tocmai l-a lansat nu va primi un model WRX STI de performanță mai mare, cel puțin nu unul bazat pe Subaru WRX 2022. În schimb, Subaru se uită la electrificare pentru aplicațiile sale viitoare de performanță și este posibil să nu vedem un alt STI până la următoarea generație a WRX, care ar putea dura ceva timp.


În anunțul său, Subaru a citat „reglementările și cerințele pentru gazele cu efect de seră (GES), vehiculele cu zero emisii (ZEV) și economia medie de combustibil (CAFÉ)” ca fiind cauzele de a opri imediat dezvoltarea unui nou STI. Se pare că un STI alimentat cu ardere internă s-ar lupta să treacă de reglementări din ce în ce mai stricte de vânzare, poate doar hibrid. „Un motor cu combustie internă de următoarea generație WRX STI nu va fi produs pe baza noii platforme WRX”.

Anuntul este surprinzător, având în vedere că Subaru nu a dat niciun indiciu că se confrunta cu potențial întârzieri cu un STI de nouă generație la dezvăluirea noului sedan WRX anul trecut. STI este un model popular, iar vânzările pentru modelele WRX și STI de ieșire au rămas destul de constante în ultimul deceniu. Este posibil ca acest anunț să fie intenționat vag, iar Subaru ar putea intenționa să co-dezvolte modele WRX și STI separate pe platforme separate pentru a scoate un nou model în câțiva ani - lansând din punct de vedere tehnic un WRX STI în același ciclu de viață ca și WRX de astăzi dar cu o platformă de bază și un motor complet difeConcrit.


Nu este clar cât de mult echipa Subaru a căutat „oportunități pentru următoarea generație Subaru WRX STI, inclusiv electrificare”, așa cum se spune în anunț. Subaru a promis, de asemenea, că va încorpora „esența STI” în vehiculele de nouă generație pe care le va produce.

Conceptul de Subaru Solterra STi prezentat la Tokyo Auto Salon


Dacă nu primim un nou STI în curând, atunci la ce ne putem aștepta? Producătorul auto tocmai a anunțat noul E-RA, o mașină de curse cu zero emisii de carbon, integral electric, cu tracțiune integrală, destinată producției și curselor pentru viitoarea ligă de curse FIA ​​E-GT. Compania ar putea folosi acest lucru ca punct de plecare pentru STI de nouă generație, dacă Subaru chiar începe de la zero și este liber să folosească alte platforme decât WRX.

Nu uita ca ne găsiți pe Facebook, Instagram, serverul de Discord, iar mai nou si pe TikTok, unde vă invit să dați un follow deoarece ne-am decis postăm acolo mai multe videoclipuri cu masini japoneze de la noi din țară, dar si despre cultura auto JDM, inclusiv segmente extrase de pe DVD-uri vechi!

bottom of page