top of page
  • Tudor Triponescu

Presedintele Toyota va participa la o cursa pe Suzuka cu o Corolla pe hidrogen!


Akio Toyoda este o persoana foarte interesanta cu intentii deosebite. Pe langa cariera sa deosebita in a participa la curse cu diferite modele Toyota cat si masina lui de zi cu zi, o Toyota Century modificata de Gazoo Racing. Tot el a readus numeroase modele de performanță în showroom-urile Toyota. Iar acum are in plan sa mearga la Suzuka, unde va concura cu un Toyota Corolla cu hidrogen la o cursă de anduranță.


Toyota lucrează în direcția unei societăți neutre în materie de carbon, în care mașinile nu produc emisii. O parte a acestei strategii este de a îmbrățișa lumea combustibilului cu hidrogen, care trebuie să elimine câteva obstacole înainte ca acesta să poată fi acceptat de consumatorii obișnuiți. Când vine vorba de împingerea tehnologiei auto noi, nu există un loc mai bun decât lumea sporturilor cu motor.

Asta nu e prima data cand Akio Toyoda participa la o cursa de anduranta in aceasta Corolla modificata pentru a functiona pe hidrogen. O cautare rapida ne arata ca acesta a comentat problemele intimpinate in cursele de anduranta precedente.

Akio Toyoda crede ca daca industria auto va merge pe "full electric" asta ar costa lumea intreaga foarte multe joburi pierdute, de asta Toyota a ramas axata pe hybride si acum vrea sa dezvolte motoarele pe hidrogen. Acesta spune ca nu prea se simte o diferenta, motorul fiind cat de cat apropiat ca unul normal.

Deci, ce este nevoie pentru a construi o mașină de curse Toyota Corolla pe hidrogen? Ei bine, a fost surprinzător de simplu. Pe lângă cerințele normale de siguranță pentru construirea unei mașini de curse, elementele mecanici sunt surprinzător de normali. Toyota Corolla folosește o versiune ușor modificată a motorului cu 3 cilindri în linie de 1,6 litri al lui GR Yaris. Toyota a trebuit să regleze lucruri simple, cum ar fi sistemul de livrare a combustibilului și sistemul de aprindere. În caz contrar, Toyota Corolla are patru rezervoare de combustibil cu hidrogen presurizat în partea din spate ridicate de pe berlina Toyota Mirai alimentată cu hidrogen.

După fiecare cursă se aduc îmbunătățiri la trenul de rulare și se fac schimbari, cum ar fi viteza de alimentare cu combustibil. Această versiune actuală este cea mai bună mașină de curse cu hidrogen de pe pământ, iar președintele Toyota este gata să o conducă într-un ritm de cursă, ceea ce este dincolo de interesant pentru viitorul mașinilor de performanță.

Comentários


bottom of page